Pastane Keki |
Yapılır hemde kralı yapılır...
Şimdi diyebilirsiniz evde yaptığımızda kek pastanedeki gibi yumuşak, düzgün kabarmış ve hafif olmuyor diye.... Her işin bir sırrı var... Ve şefim sırrı sizlerle paylaşmaya karar verdi ;)
Olay tamamen OVALEKS denilen ve asıl adı OVALETTE olan katkı maddesinde bitiyor.
Nedir peki bu ovaleks?
Pandispanya,rulo
ve keklerde kullanılan emülgatör ve stabilizatör işlevi gören jel formunda bir
katkı maddesidir. Hazır keklerde, pasta tabanlarında kullanılıyor. Emülgatör
adıyla ünlü bir marka da bu katkı maddesinin satışını yapıyor.
Nasıl bulabiliriz derseniz de... Pastanelerden satın almanız biraz zor olabilir eğer sahibi tanıdığınız değilse :)
Eminönüne yolunuz düşerse mısır çarşısının arka taraflarında pastacılık malzemeleri satan hemen hemen her dükkanda ufak kaplar içinde bulabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun ;)
MALZEMELER
- 6 yumurta
- 1su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı ovaleks
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Yumurta ve şeker 5 dk çırpılır.
- Diğer tüm malzemeler de eklenip 5 dk daha yüksek devirde çırpılır. Köpük şeklini almış bir kıvam elde edilir.
- Yağlanmış kalıba hamurun yarısı aralıklar halinde konur.
- Diğer kalan hamura da kakao ilave edilip çırpılır kalıba sade hamurun üzerine dökülür.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirilir.
Hemen denemeliyim :) Elinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederiz... Denedikten sonra yorumlarını bekliyoruz :)
YanıtlaSil