Tavuklu ve Sebzeli Karnıbahar |
Malzemeler
- 1 orta boy karnıbahar
- 500 gr mantar
- 1 adet tavuk göğüs ( 500 gr)
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy domates
- 1/2 demet dereotu
- Tuz , karabiber, pul biber
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 250 gr rende kaşar
- Karnıbaharı kaynayan suyun içine atıp kürdan girene kadar pişirin.
- Borcama alıp yayın.
- Geniş yapışmaz bir tavaya yağı koyup kızdırın küp doğranmış tavukları ilave edip tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Soğanları yemeklik doğrayın. Ekleyin. Bir iki dk kavurup minik doğranmış havucu ve ince kıymış olduğunuz biberi ekleyin tavanın kapağını kapatıp 3- 4 dk karıştırmadan bekletin.
- Kabukları soyulmuş domatesi ve sarımsağı (ince doğrayın) ekleyin. 3-4 dk daha kapak açık kavurun.
- Mantarları kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suyun içine dörde bölün. Mantarların suyunu süzüp ekleyin. Bezelyeyi de ilave edip mantarlar küçülene kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Tuzunuda ekleyin.
- Sonra suyunun çekilmesi için kapağı açıp suyu gidene kadar pişirin.
- Altını kapatıp ince kıymış olduğunuz dereotunu, pul biberi ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve karnıbaharların üzerine eşit miktarda yayın. Folya ile üzerini kapatın.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 230 C de kaynayana kadar pişirin. 45- 50 dk.
- Üzerinden folyayı alıp rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip kaşarlar kızarana kadar fırında bekletin.
- Fırından çıkarıp üzerinden almış olduğunuz folyayı tekrar örtüp 15- 20 dk kadar dinlendirip servis edin. ( fırından çıkardıktan sonra muhakkak dinlendirin servisi kolay oluyor)
1. Mantarlar limonlu suda |
2. Doğranmış Sebzeler |
Yorumlar
Yorum Gönder