Tavuklu ve Sebzeli Karnıbahar

Tavuklu ve Sebzeli Karnıbahar

Malzemeler

  • 1  orta boy karnıbahar
  • 500 gr mantar
  • 1 adet tavuk göğüs ( 500 gr)
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 1/2 demet dereotu
  • Tuz , karabiber, pul biber
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr rende kaşar
Yapılışı

  • Karnıbaharı kaynayan suyun içine atıp kürdan girene kadar pişirin.
  • Borcama alıp yayın.
  • Geniş yapışmaz bir tavaya yağı koyup kızdırın küp doğranmış tavukları ilave edip tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Soğanları yemeklik doğrayın. Ekleyin. Bir iki dk kavurup minik doğranmış havucu ve ince kıymış olduğunuz biberi ekleyin tavanın kapağını kapatıp 3- 4 dk karıştırmadan bekletin.
  • Kabukları soyulmuş domatesi ve sarımsağı (ince doğrayın) ekleyin. 3-4 dk daha kapak açık kavurun.
  • Mantarları kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suyun içine dörde bölün. Mantarların suyunu süzüp ekleyin. Bezelyeyi de ilave edip mantarlar küçülene kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Tuzunuda ekleyin.
  • Sonra suyunun çekilmesi için kapağı açıp suyu gidene kadar pişirin.
  • Altını kapatıp ince kıymış olduğunuz dereotunu, pul biberi ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve karnıbaharların üzerine eşit miktarda yayın. Folya ile üzerini kapatın.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 230 C de kaynayana kadar pişirin.  45- 50 dk.
  • Üzerinden folyayı alıp rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip kaşarlar kızarana kadar fırında bekletin.
  • Fırından çıkarıp  üzerinden almış olduğunuz folyayı tekrar örtüp 15- 20 dk kadar dinlendirip servis edin. ( fırından çıkardıktan sonra muhakkak dinlendirin servisi kolay oluyor) 


1. Mantarlar limonlu suda
2. Doğranmış Sebzeler



















3. Haşlanmış Karnıbahar
4. Pişmiş Hali




















5. Karnıbaharların üzerine harcı koydum



6. Fırından çıktıktan sonra rende kaşar serpilir.








7. Frından çıkmış en son hali (siz biraz
daha az kızartın benim ki biraz
fırında fazla kaldı :) )

Yorumlar