Bademli ve Üzümlü Kurabiye |
Malzemeler
- 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış ve tuzsuz)
- 150 gr badem tozu ( çiğ bademi alıp robotta toz haline getirdim)
- 150 gr pudra şekeri
- 300 gr un
- 2 yumurta sarısı
- 4/3 su bardağı çekirdeksiz siyah üzüm
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Pudra şekeri ve tereyağını mikserle çırpın krema kıvamına gelince yumurta sarılarını ve badem tozunu da ekleyip tekrar mikserle karıştırın.
- Mikserle işiniz bitti artık elle yoğurmaya geçeceğiz.
- Üzümü,vanilyayı ve unun yarısını ekleyip elle yoğurun.
- Daha sonra unun tamamını ekleyip yoğurun kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceksiniz.
- Ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük yuvarlak yapıp avuç içi ile biraz bastırıp çatalın tersi ile üzerlerine hafif bastırın.
- Yağlı kağıt üzerine dizip 170 C derecede 35-40 dk altı pembeleşinceye kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder