Elmalı Kek |
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4/3 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet elma (sarı elma ! )
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
- 1 su bardağı ceviz (4/3 ü içi için 4/1 i üzeri için)
- 1 paket kabartma toz
- 2,5 - 3 su bardağı kadar un
Yapılışı
- Şekeri ve yumurtayı köpükleşinceye kadar çırpalım.
- Sıvıyağı da ekleyip 1 dk kadar düşük devirde çırpalım.
- Un, tarçın, ceviz, kabartma tozunu da ekleyip unu yedirinceye kadar düşük devirde karıştıralım. (unu ayarlarken hamurun normal keklerde olduğu gibi boza kıvamında değilbiraz daha sert olması gerekiyor çünkü elmalar suyunu salacağı için hamurun katı olması gerekiyor)
- Mikseri bir kenara alıp resimde de gördüğünüz şekilde kabuklarını soyup elma dilip olarak kesip yarım cm kalınlığında doğradığınız elmaları hamura ekleyip altan üste gelecek şekilde fazla hamuru çürütmeden elmalarla bütünleştirin.
- Öncede yağladığınız borcam yada benim kullanmış olduğum tarzda kalıba dökerek eşit miktarda yaydırın kalıbı bir kaç defa tezgaha yavaşça vurdurun ki eşitlensin üzerine kalan cevizleri de ekleyip önceden ısıtılmış 180C de 40-45 dk pişirin afiyet olsun :)
Elmalı Kekin Yapılışı |
Yorumlar
Yorum Gönder