Elmalı Tart |
Malzemeler
- 350 gr un
- 200 gr margarin
- 1yumurta
- 5 gr kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
İç Harcı için
- 4 adet elma
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
- 2 talı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
Yapılışı
- Un ölçültükten sonra geniş bir kaba elenir ortası havuz şeklinde açılıp küp doğranmış margarin (soğuk) yumurta, yoğurt, pudra şekeri , vaniya ve kabartma tozu da eklenip hamur fazla uğraşılmadan toparlanana kadar yoğrulur.
- Yarısından fazla olacak şekilde ikiye bölünür. (4/1,5 gibi)
- Az kısmı kafes yapımı için kullanılacak.
- Yağlanmamış tart kalıbına hamurun büyük kısmı merdana ile açılıp düzgün bir şeklide yerleştirilir.
- Üzerine kabukları soyulmuş küp doğranmış şeker, tarçın ve çeviz eklenip hamurun üzerine ilave edilir.
- Üzerine kalan hamuru kullanıp tekrar ince bir hamur açılır.
- Şerit halde resimdeki gibi kesilip yerleştirilir 180 C de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra pudra şekeri ile süslenir. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder