Elmalı Tart



Elmalı Tart



Malzemeler
  • 350 gr un 
  • 200 gr margarin
  • 1yumurta
  • 5 gr kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
İç Harcı için
  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 2 talı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker
Yapılışı

  • Un ölçültükten sonra geniş bir kaba elenir ortası havuz şeklinde açılıp küp doğranmış margarin (soğuk) yumurta, yoğurt, pudra şekeri , vaniya ve kabartma tozu da eklenip hamur fazla uğraşılmadan toparlanana kadar yoğrulur. 
  • Yarısından fazla olacak şekilde ikiye bölünür. (4/1,5 gibi)
  • Az kısmı kafes yapımı için kullanılacak. 
  • Yağlanmamış tart kalıbına hamurun büyük kısmı merdana ile açılıp düzgün bir şeklide yerleştirilir. 
  • Üzerine kabukları soyulmuş küp doğranmış şeker, tarçın ve çeviz eklenip hamurun üzerine ilave edilir.
  • Üzerine kalan hamuru kullanıp tekrar ince bir hamur açılır.
  • Şerit halde resimdeki gibi kesilip yerleştirilir 180 C de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra pudra şekeri ile süslenir. Afiyet  olsun :) 








Yorumlar