Fırın Sütlaç |
Malzemeler
- 1 litre süt
- 200 gr toz şeker
- 45 gr mısır nişastası
- 40 gr pirinç (baldo ve baldo gibi iri pirinç kullanmayın)
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su (pirinci kabartmak için)
- 1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
Yapılışı
- Çelik tencereye pirinci yıkayıp koyun üzerine soğuk suyu ekleyip orta hareketli ateşte pirinçler kabarıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Sütü ilave edin ve kaynamasına yakın bir kasede su ile nişastayı eritin.
- Yavaşça süte ilave edin ve bu işlemi yaparken bir yandan da devamlı karıştırın.
- Kaynamaya başlayana kadar devamlı karıştırın.
- Kaynadığını görünce şekeri ilave edip kaynadığını tekrar görünceye kadar karıştırın kaynadığını görünce ateşin altını kapatıp vanilyayı ilave edin.
- İster benim kullanmış olduğum gibi toprak kaselere koyun isterseniz alüminyum tek kullanımlık kaselere hazırlamış olduğunuz sütlaçları koyun.
- Sütlaçların üzeri kabuk tutana kadar 10 dk kadar bekletin. (bu işlem çok önemli eğer beklemeden fırına atarsanız üzerleri yanmaz)
- Fırını öncede en az 20 dk 250 derece ısıtın.
- Sütlaçları fırın tepsisine koyun ve tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin.
- Fırına verin ve üzerleri kızarana kadar fırında bekletin.
- Kızardıktan sonra sıcak suyun içinden çıkarın oda sıcaklığına gelince buz dolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Ben iki litre sütten yaptım sizde kişi sayısına göre malzemeleri iki katına arttırıp uygulayabilirsiniz.
Fırına girmeden önceki hali |
Yorumlar
Yorum Gönder