Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç


Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 200 gr toz şeker
  • 45 gr mısır nişastası
  • 40 gr pirinç (baldo ve baldo gibi iri pirinç kullanmayın)
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su (pirinci kabartmak için) 
  • 1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)

Yapılışı
  • Çelik tencereye pirinci yıkayıp koyun üzerine soğuk suyu ekleyip orta hareketli ateşte pirinçler kabarıp suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Sütü ilave edin ve kaynamasına yakın bir kasede su ile nişastayı eritin.
  • Yavaşça süte ilave edin ve bu işlemi yaparken bir yandan da devamlı karıştırın.
  • Kaynamaya başlayana kadar devamlı karıştırın. 
  • Kaynadığını görünce şekeri ilave edip kaynadığını tekrar görünceye kadar karıştırın kaynadığını görünce ateşin altını kapatıp vanilyayı ilave edin.
  • İster benim kullanmış olduğum gibi toprak kaselere koyun isterseniz alüminyum tek kullanımlık kaselere hazırlamış olduğunuz sütlaçları koyun.
  • Sütlaçların üzeri kabuk tutana kadar 10 dk kadar bekletin. (bu işlem çok önemli eğer beklemeden fırına atarsanız üzerleri yanmaz)
  • Fırını öncede en az 20 dk 250 derece ısıtın.
  • Sütlaçları fırın tepsisine koyun ve tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin.
  • Fırına verin ve üzerleri kızarana kadar fırında bekletin.
  • Kızardıktan sonra sıcak suyun içinden çıkarın oda sıcaklığına gelince buz dolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Ben iki litre sütten yaptım sizde kişi sayısına göre malzemeleri iki katına arttırıp uygulayabilirsiniz. 


Fırına girmeden önceki hali

Yorumlar