İzmir Köfte


İzmir Köfte

Malzemeler
  • 500 gr dana kıyma az yağlı
  • 250 gr kuzu kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek 
  • 1 yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber (isterseniz koymayabilirsiniz)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 3 orta boy patates 
  • 3-4 adet yeşil biber (süslemek için) 
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (silme) 
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı
  • Köfteyi hazırlamak için ilk önce kıymayı bir kaba alıp üzerine 2 dilip bayat ekmeyi robottan geçirip kıymanın üzerine koyalım.
  • Aynı şekilde soğanı da robottan geçirelim ve yumurtayı da kıralım.
  • Maydanozu da ince kıyalım ekleyelim.
  • Kalan malzemeleri de ekleyip (tuz , karabiber, kimyoni pul biber) yoğuralım. Köftemizi iyice yoğurduktan sonra dolapta 2 saat dinlendirelim.
  • Dinlenmiş olan köfteyi dolaptan çıkarıp borcam yada fırın tepsinizin içine istediğiniz şekilde şekiller verin ister yuvarlak ister oval sizin tercihiniz. 
  •  Patatesleri soyup yıkayıp elma dilim şeklinde suyun içine doğrayın.  
  • Köftelerin üzerine patatesleri ve biberleri dizip üzerine suyla açtığınız salçayı (biber ve domates) ilave edip (ben köftelerin yarısına gelecek şekilde su koydum 3 su bardağı kadar) alüminyum folya kapatıp önceden ısıtılmış fırında 220 C de 1.30 saat pişirin sonra folyayı üzerinden alıp üzeri kızarıncaya kadar fırında tutup 10 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Fırına Girmeden Önceki Aşama

Yorumlar