İzmir Köfte |
Malzemeler
- 500 gr dana kıyma az yağlı
- 250 gr kuzu kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 yumurta
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber (isterseniz koymayabilirsiniz)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 3 orta boy patates
- 3-4 adet yeşil biber (süslemek için)
- 2 yemek kaşığı domates salçası (silme)
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı
- Köfteyi hazırlamak için ilk önce kıymayı bir kaba alıp üzerine 2 dilip bayat ekmeyi robottan geçirip kıymanın üzerine koyalım.
- Aynı şekilde soğanı da robottan geçirelim ve yumurtayı da kıralım.
- Maydanozu da ince kıyalım ekleyelim.
- Kalan malzemeleri de ekleyip (tuz , karabiber, kimyoni pul biber) yoğuralım. Köftemizi iyice yoğurduktan sonra dolapta 2 saat dinlendirelim.
- Dinlenmiş olan köfteyi dolaptan çıkarıp borcam yada fırın tepsinizin içine istediğiniz şekilde şekiller verin ister yuvarlak ister oval sizin tercihiniz.
- Patatesleri soyup yıkayıp elma dilim şeklinde suyun içine doğrayın.
- Köftelerin üzerine patatesleri ve biberleri dizip üzerine suyla açtığınız salçayı (biber ve domates) ilave edip (ben köftelerin yarısına gelecek şekilde su koydum 3 su bardağı kadar) alüminyum folya kapatıp önceden ısıtılmış fırında 220 C de 1.30 saat pişirin sonra folyayı üzerinden alıp üzeri kızarıncaya kadar fırında tutup 10 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder