Kıtır Ev Poğaçası



Kıtır Ev Poğaçası

Bu tarif hem kolay hem lezzetli. Pastaneler de yapılan küçük atıştırmalık tuzlu içi dolgulu kurabiyeler tadında...
Bu tarifi ister misafirlerinize yapın ister pazar kahvaltılarınızda  masanıza renk katsın inanın ki  büyük beğeni toplayacağınızdan eminim ben yaptım ve hepsi bir saat içinde içinde tuzla buz oldu :) Bir ısırık alan bir tanesini bile bitirmeden hemen tarifini istedi sizinde denemenizi tavsiye ediyorum ve yorumlarınızı bekliyorum. İyi sonuç elde etmek için muhakkak tarife uyunuz.
Saygılarımla Mehtap Chef :)

Malzemeler
  • 500 gr un (12 yemek kaşığı tepeleme una denk geliyor)
  • 2 yumurta 
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)
  • 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 tatlı kaşığı silme şeker
  • 1,5 tatlı kaığı tuz silme
  • 1 paket kabartma tozu
İçi İçin
  • 2 su bardağı lor
  • 1 kibrit kutusu kadar ezine inek peyniri kullandım
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
Yapılışı
  • 2 su bardağı lor, ezine peynirini dereotu ve maydonozu bir kapa alıp el ile yoğurun.
  • Unu eleyip havuz biçiminde ortasını açıp içine tüm malzemeleri koyun. 
  • Hamurla fazla oynamadan yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde 25- 28 gr ağırlığında yuvarlaklar yapıp yan yana diziniz.
  • Sonra bu yuvarlakları avucunuzun içi kadar açıp içine peynirli karışımdan bir çay kaşığı dolusu koyarak resimde benim yapmış olduğum gibi kapatarak tezgahınızda yan yana diziniz.
  • Tüm hepsini bu şekilde yan yana dizdikten sonra yumurta sarısı ile yağlayıp tek yön çatal çekiniz ve üzerlerine susam serpip yağlı kağıt üzerine dizip 185 C de kızarana kadar pişirin. (ortalama 40 dk) Afiyet olsun  :) 

1. Yoğrulmuş Hamur
2. Ceviz Büyüklüğünde Bezeler


3. Avuç içinde açtım ve peyniri koydum
4. kapadım ve biraz bastırdım (köşelerden)


5. Yan yana dizdim
6. Yumurta sarısı sürüp çatal çektim


7. Susam serptim

Yorumlar