Malzemeler
- 500 gr un (12 yemek kaşığı tepeleme una denk geliyor)
- 2 yumurta
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
- 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 125 gr margarin
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı silme şeker
- 1,5 tatlı kaığı tuz silme
- 1 paket kabartma tozu
İçi İçin
- 2 su bardağı lor
- 1 kibrit kutusu kadar ezine inek peyniri kullandım
- 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 3 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
Yapılışı
- 2 su bardağı lor, ezine peynirini dereotu ve maydonozu bir kapa alıp el ile yoğurun.
- Unu eleyip havuz biçiminde ortasını açıp içine tüm malzemeleri koyun.
- Hamurla fazla oynamadan yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde 25- 28 gr ağırlığında yuvarlaklar yapıp yan yana diziniz.
- Sonra bu yuvarlakları avucunuzun içi kadar açıp içine peynirli karışımdan bir çay kaşığı dolusu koyarak resimde benim yapmış olduğum gibi kapatarak tezgahınızda yan yana diziniz.
- Tüm hepsini bu şekilde yan yana dizdikten sonra yumurta sarısı ile yağlayıp tek yön çatal çekiniz ve üzerlerine susam serpip yağlı kağıt üzerine dizip 185 C de kızarana kadar pişirin. (ortalama 40 dk) Afiyet olsun :)
1. Yoğrulmuş Hamur |
2. Ceviz Büyüklüğünde Bezeler |
3. Avuç içinde açtım ve peyniri koydum |
4. kapadım ve biraz bastırdım (köşelerden) |
5. Yan yana dizdim |
6. Yumurta sarısı sürüp çatal çektim |
7. Susam serptim |
Yorumlar
Yorum Gönder