Mantar Çorbası |
- 600 gr mantar
- 50 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ (mantarı pişirmek için)
- 1 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 6 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
- Mantarlar yıkanır ve yıkandığı gibi de limonlu hazırlanmış suyun içine konur.
- Mantarlar ilk önce ikiye sonra da elma dilim şeklinde mantarın büyüklüğüne göre küçük parçalara bölünür Limonlu su içinde bekletilir.
- Orta boy tavaya 3 kaşık yağ konur ve kızdırılır mantarların suyu süzülerek tavanın içine konur suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Ayrı bir tencerede,
- Çiçek yağı ve tereyağ geniş ve derin bir tencerede eritilip kızdırılır. Un ilave edilip 3-5 dk kadar kavrulur.
- Derin bir kapta 6 bardak su ile 4 bardak süt (soğuk olmalı) beraber karıştırılıp kavrulmuş unun içine aynı anda dökülüp hızlı bir şekilde tel ile karıştırılır.
- Eğer pütürleşme olursa blendır ile çekilir. Karabiber ve tuz eklenir.
- Mantarlar eklenip kısık ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırılılarak pişirilir.
- 10 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder