Mantar Çorbası

Mantar Çorbası
Malzemeler

  • 600 gr mantar
  • 50 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ (mantarı pişirmek için)
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 6 su bardağı su
  • Tuz 
  • Karabiber
Yapılışı 
  • Mantarlar yıkanır ve yıkandığı gibi de limonlu hazırlanmış suyun içine konur.
  • Mantarlar ilk önce ikiye sonra da elma dilim şeklinde mantarın büyüklüğüne göre küçük parçalara bölünür Limonlu su içinde bekletilir.
  • Orta boy tavaya 3 kaşık yağ konur ve kızdırılır mantarların suyu süzülerek tavanın içine konur suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Ayrı bir tencerede,
  • Çiçek yağı ve tereyağ geniş ve derin bir tencerede eritilip kızdırılır. Un ilave edilip 3-5 dk kadar kavrulur.
  • Derin bir kapta 6 bardak su ile 4 bardak süt (soğuk olmalı) beraber karıştırılıp kavrulmuş unun içine aynı anda dökülüp hızlı bir şekilde tel ile karıştırılır.
  • Eğer pütürleşme olursa blendır ile çekilir. Karabiber ve tuz eklenir.
  • Mantarlar eklenip kısık ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırılılarak pişirilir. 
  • 10 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Limonlu Suda Bekleyen
Mantarlar
Pişerken Görüntüsü
Kavrulmuş Mantarlar

Yorumlar