Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği

Malzemeler
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı silme şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kaynak su
Yapılışı
  • Derin bir kasede, yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın.
  • Karışımın üzerine un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karıştırın.
  • Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamalarda karışım oldukça kıvamlı oluyor, çırpma teli ile zorlanabilirsiniz, ben de iri bir kaşık ile karıştırdım)
  • 20x30 cm. ölçülerinde borcam veya teflon kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 C de 45-50 dk pişirin.
  • Not: Ben kalıba döktükten sonra bıçak ile pişmemiş hamuru dilimledim ve o şekilde pişridim. Piştikten sonra da aynı çizgilerin üzerinden yavaşça bir kez daha geçip ılık servis yapabilirsiniz afiyet olsun :) 



Pişmemiş ve kesilmiş hali



Yorumlar