Mısır Ekmeği |
Malzemeler
- 4 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı silme şeker
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kaynak su
Yapılışı
- Derin bir kasede, yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın.
- Karışımın üzerine un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karıştırın.
- Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamalarda karışım oldukça kıvamlı oluyor, çırpma teli ile zorlanabilirsiniz, ben de iri bir kaşık ile karıştırdım)
- 20x30 cm. ölçülerinde borcam veya teflon kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 C de 45-50 dk pişirin.
- Not: Ben kalıba döktükten sonra bıçak ile pişmemiş hamuru dilimledim ve o şekilde pişridim. Piştikten sonra da aynı çizgilerin üzerinden yavaşça bir kez daha geçip ılık servis yapabilirsiniz afiyet olsun :)
Pişmemiş ve kesilmiş hali |
Yorumlar
Yorum Gönder