Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı |
Malzemeler
Muhallebisi İçin;
- 1 kg süt ( Ben vanilyalı soya sütü kullandım)
- 100 gr şeker
- 140 gr un
- 100 gr margarin
- 1 paket vanilya (eğer normal süt kullanırsanız)
Karameli İçin;
- 1,5 su bardağı şeker
- 50 gr tereyağı
- 200 ml krema
Kemalpaşa;
- Bir paket kemalpaşa tarife göre hazırlanır. Benim kullandığım pakette 50 adet vardı 40 tanesi kullandığım borcama ideal geldi.
Yapılışı
- Kemalpaşa hazırlanıp borcama yan yana dizilir.
- Yağ geniş bir tencerede eritilip un eklenip 3-5 dk kadar unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Geniş kaba boşaltılmış olan süt tek hamlede (soğuk olacak dolaptan)
- Bir anda sütün tamamı kavrulmuş unun içine ilave edilip hızlı bir şekilde karıştırılır.
- Eğer pütürleşme oldu ise ocağın altı kapatılıp blendır ile pürüz giderilir.
- Muhallebi koyulaşıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca 2 dk kadar ateşin altı kısılarak pişirlir.
- Şeker ilave edilir.
- Tekrar 1 dk daha şeker eriyip kaynadığı görülünce ateşin altı söndürülüp muhallebi ocaktan alınır.
- Mikser ile 5 dk çırpılır.
- Muhallebi kemalpaşanın üzerine dökülüp spatula yardımı ile düzeltilir.
- Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dolapta en az 3 saat donması için bekletilir.
Karamelin Yapılışı
- Derin bir tencereye şekeri koyalım.
- Kesinlikle hiç karıştırmadan orta haraketli ateşte erimesini bekleyelim.
- Şekerin sıvılaştığını görünce çırpma teli ile karıştıralım.
- Şekerin tamamı eriyince tereyağını ekleyip eriyinceye kadar hızlı bir şekilde sürekli karıştırlım.
- Tereyağı da eriyince ocaktan alıp, hızlı hızlı karıştırarak kremayı katalım. tüm krema karışana kadar hızlıca karıştırmaya devam edelim. soğuyunca ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında muhafaza da edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder