Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı



Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Malzemeler

Muhallebisi İçin;

  • 1 kg süt ( Ben vanilyalı soya sütü kullandım)
  • 100 gr şeker
  • 140 gr un
  • 100 gr margarin
  • 1 paket vanilya (eğer normal süt kullanırsanız)
Karameli İçin;
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 200 ml krema
Kemalpaşa;
  • Bir paket kemalpaşa tarife göre hazırlanır. Benim kullandığım pakette 50 adet vardı 40 tanesi kullandığım borcama ideal geldi.
Yapılışı

  • Kemalpaşa hazırlanıp borcama yan yana dizilir.
  •  Yağ geniş bir tencerede eritilip un eklenip 3-5 dk kadar unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Geniş kaba boşaltılmış olan süt tek hamlede (soğuk olacak dolaptan) 
  • Bir anda sütün tamamı kavrulmuş unun içine ilave edilip hızlı bir şekilde karıştırılır. 
  • Eğer pütürleşme oldu ise ocağın altı kapatılıp blendır ile pürüz giderilir.
  • Muhallebi koyulaşıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. 
  • Kaynamaya başlayınca 2 dk kadar ateşin altı kısılarak pişirlir.
  • Şeker ilave edilir. 
  • Tekrar 1 dk daha şeker eriyip kaynadığı görülünce ateşin altı söndürülüp muhallebi ocaktan alınır.
  • Mikser ile 5 dk çırpılır.
  • Muhallebi kemalpaşanın üzerine dökülüp spatula yardımı ile düzeltilir. 
  • Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dolapta en az 3 saat donması için bekletilir.
Karamelin Yapılışı
  • Derin bir tencereye şekeri koyalım.
  • Kesinlikle hiç karıştırmadan orta haraketli ateşte erimesini bekleyelim.
  • Şekerin sıvılaştığını görünce çırpma teli ile karıştıralım.
  • Şekerin tamamı eriyince tereyağını ekleyip eriyinceye kadar hızlı bir şekilde sürekli karıştırlım.
  • Tereyağı da eriyince ocaktan alıp, hızlı hızlı karıştırarak kremayı katalım. tüm krema karışana kadar hızlıca karıştırmaya devam edelim. soğuyunca ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında muhafaza da edebilirsiniz.

Yorumlar