Muzlu Pudingli Kurabiye |
Malzemeler
- 1 paket muzlu puding
- 2 yumurta
- 4/3 su bardağı pudra şekeri
- 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 4/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 10 kaşık un (fazla tepeleme olmayan)
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
- Pudra şekeri, puding, yumurtaları ve margarini mikserde krema haline gelinceye dek çırpın.
- Sıvı yağı ekleyip 2 dk daha düşük devirde çırpın.
- Nişastayı ekleyip düşük devirde nişasta kaybolana kadar çırpın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip el ile yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiz.
- Ben kelebek şekli ve şekilli kaşığımla resimde görmüş olduğunuz şekilleri yaptım.
- Sizde istediğiniz şekilleri verip 175 C fırında altı pembeleşene kadar pişirin fazla pişirmeyin üzerlerini kızartmayın.
- Fırından çıktıklarında yumuşak olacaklar. Soğudukları zaman sertleşeceklerdir.
- Fırından çıktıktan 15 dk kadar sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve tamamen soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Pişmemiş Halleri |
Yorumlar
Yorum Gönder