Muzlu Pudingli Kurabiye


Muzlu Pudingli Kurabiye

Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding
  • 2 yumurta
  • 4/3 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 4/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 10 kaşık un (fazla tepeleme olmayan)
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  • Pudra şekeri, puding, yumurtaları ve margarini mikserde krema haline gelinceye dek çırpın.
  • Sıvı yağı ekleyip 2 dk daha düşük devirde çırpın.
  • Nişastayı ekleyip düşük devirde nişasta kaybolana kadar çırpın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip el ile yoğurun. 
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiz.
  • Ben kelebek şekli ve şekilli kaşığımla resimde görmüş olduğunuz şekilleri yaptım.
  • Sizde istediğiniz şekilleri verip 175 C fırında altı pembeleşene kadar pişirin fazla pişirmeyin üzerlerini kızartmayın.
  • Fırından çıktıklarında yumuşak olacaklar. Soğudukları zaman  sertleşeceklerdir. 
  • Fırından çıktıktan 15 dk kadar sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve tamamen soğuduğunda servis edebilirsiniz. 

Pişmemiş Halleri

Yorumlar