Portakallı Hala Keki |
Akşam vakti ben hala keki yapacağım diye tutturdu benim şef nerden aklına gelmişse artık.. annemin yüzünde ne diyor bu çocuk bakışı belirdi ve benim suratımda engelleyemediğim bir gülümseme:)
Halam biz ufak birer çocukken davul fırınında kakaolu sade kekler yapardı. Mikser falan yoktu hatırlıyorum. Tel çırpıcı ile çırpardı ve yoğurtla yapardı, sonrasında da hamuru yuvarlak tepsiye dökerdi ve o keklerin her zaman bir kısmı hafif yanar ve eşit kabarmazdı... Ama kendince bir lezzeti vardı o keklerin bir kokusu... Belki de biz çocuktuk ve bize herşey mükemmel geliyordu :)
Şefim keke kendi yorumunu katarak yeniden yorumlamış ve portakal eklemiş... Ama iyi de yapmış... Yerken halamın kulaklarının çınlattık ve çokta güldük. Hala kusura bakma senin tarif revize oldu ama lezzetli de oldu ;)
Portakallı Hala Keki
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un (kek hamuru boza kıvamı alıncaya kadar)
Yapılışı:
- Yumurtaları şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz ve güzelce kabartıyoruz. "Yumurta ve şekeri birlikte ne kadar güzel çırparsak kekimiz o kadar güzel kabarır" burası şefin notu :)
- Yoğurdu, sıvı yağı, vanilya, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.
- Unu ekliyoruz.
- Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak borcama döküp önceden ısıtılmış 180 C lik fırında 40-45 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun... :)
Yorumlar
Yorum Gönder