Tahinli Ve Cevizli Kurabiye

Tahinli ve Cevizli Kurabiye

Tahini oldum olası çok severim. Tahinle cevizde birbirinden ayrılmaz mükemmel ikili gibiler. Daha önce sadece şantili kurabiye adı altında yaptığım kakaolu kurabiyeyi biraz kendimden birşeyler katarak bu tarifi oluşturdum ve denedim çok güzel oldu deneyen arkadaşlarım ailem herkes bu kurabiyeye bayıldı bende
sizlerle paylaşmak istedim.Umarım sizinde damak zevkinize uyar afiyet bal şeker olsun ... :)                       


Malzemeler
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 4/3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz (makinada çekilmiş toz kıvamından biraz daha kalın)
  • 1 yemek kaşığı margarin veya alba yağ
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

  • Krem şanti, toz şeker, tahin, margarin ve sıvı yağı mikserde normal devirde 2 dk kadar çırpın.
  • Cevizi ve unu ekleyin unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan çok katı olmayan elde rahatlıkla yuvarlak şekil alabilen hamur elde edene kadar unu ilave edin.
  • Ceviz büyüklüğüne yakın yuvarlaklar yapın. Dikkat etmeniz gereken nokta yuvarlarken olabildiğince sıkı yuvarlayabilmek. 
  • Yağlı kağıt üzerine normal aralıklarda dizin 150 derece (kesinlikle düşük ısı olması gerekli) 45-50 dk kadar altı pembeleşinceye kadar pişirin. 45 dk dolduktan sonra kurabiyenizin altının pembeleşip pembeleşmediğini görmek için olabildiğinde hassas bir şekilde kurabiyeyi sıkmadan kontrol ediniz. Kurabiye fırından çıktığında oldukça yumuşak olacak soğumaya başladığında katılaşacak.İsterseniz üzerlerine benim yapmış olduğum gibi ceviz koyup süsleyebilirsiniz. 
Kurabiyenin Arka Kısmından Görünüm


Yorumlar