Ana içeriğe atla
 |
Ballı ve Üzümlü Kurabiye |
Malzemeler
- 250 gr tam buğday unu
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 75 gr kuru üzüm
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
- Yumurta, bal ve yağı el çırpıcısı veya mikserle çırpın (mikserle 1dk yeterli olacaktır)
- Tarçın, üzüm, kabartma tozu ve unun yarısını ilave edip el ile yoğurun sonra kalan unu da ilave edip iyice yoğurun.
- Sert ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. ( oldukça sert gözüküp olmadığını sakın düşünmeyin:))
- Ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük hamurdan parçalar koparın ilk önce elinizde iyice sıkarak, yuvarlak veya benim yapmış olduğum gibi oval şekil verebilirsiniz. (oldukça sıkın ve avcunuzun içinde öyle yuvarlayın)
- 180 C de yağlı kağıt serili tepsinin üzerine dizip 20- 25 dk arasında altı pembeleşinceye kadar pişirin. ( Ben 22 dk pişirdim)
 |
Fırından çıktıktan sonra |
 |
Fırına girmeden önce |
Yorumlar
Yorum Gönder