Malzemeler
Kuru Malzemeler
- 270 gr un
- 90 gr kakao
- 5 gr kabartma tozu
- 3 gr karbonat
- 3 gr tuz
- 3 gr vanilya
Islak Malzemeler
- 200 gr şeker
- 110 gr tereyağı
- 2 adet yumurta
- 225 gr ayran
- 175 gr damla çikolata ( ülkerin damla çikolatasını kullandım)
Yapılışı
- Fırınımızı 180 C ye ayarlayalım
- Tüm kuru malzemeleri bir kabın içine ölçüp koyalım ve güzelce karıştıralım.
- Tereyağını eritip soğumasını bekleyin.
- Yumurta ve şekeri çırpın. 3 dk.
- Tereyağını ekleyin (soğutulmuş olsun kesinlikle) 2 dk daha çırpın.
- Ayranı da ekleyip 1 dk kadar çırpın. Mikserle işiniz bitti.
- Unlu karışımı sıvı karışımın içine tek seferde boşaltın damla çikolataların yarısını ilave edin.
- Slikon kaşık veye tahta kaşıkla altan üste gelecek şekilde çok fazla karıştırmadan un yok olduğunda yeterli kıvama gelmiş olacaktır.
- Elde ettiğiniz karışımı muffin kalıplarına paylaştırın.
- Ben büyük kalıp kullandım çünkü küçük kalıbım kalmamıştı siz bir küçük boyunu da tercih edebilirsiniz büyük kalıplarımdan 9 tane çıktı küçüğünden 12 tane çıkar.
- Üzerlerine kalan damla çikolatalarını paylaştırın ve önceden ısıtmış olduğunuz fırında 20- 25 dk pişirin.
- Büyük kalıp kullandığım için 30 dk pişirdim.
Fırına girmeden önceki hali |
Fırından çıktıktan sonraki hali |
Yorumlar
Yorum Gönder