Damla Çikolatalı Kaşık Kurabiye |
Malzemeler
- 2 yumurta beyazı
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- 100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 paket krem şanti
- 1 sb mısır nişastası
- 4/3 sb damla çikolata
- 4/3 sb pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Yapılışı
- İlk önce mikserle yumurta beyazı krem şanti,vanilya, margarin ve şekeri çırpın.
- Kakaoyu ekleyin. Kakao tozu malzemelerle karıştıktan sonra,
- Sıvıyağı yavaş yavaş ekleyip mikserle 1 dk daha çırpın.
- Mısır nişastasını ekleyin.
- Unu yavaş yavaş yavaş ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin mikserle karıştırılmayacak kıvama geldiğinde mikseri çıkartın.
- Damla çikolatayı ekleyip ve un ekleyip yoğurun.
- Çok yumuşak olmayan dondurma kaşığı ile rahatlıkla alınabilcek kıvama gelincye kadar un ekleyin.
- Fırınınızı 180 C ye ayarlayın. Tepsinize yağlı kağıt serin.
- Dondurma kaşığı ile benimde resimde göstermiş olduğum şekilde şekil verin.
- Yağlı kağıdın üzerine dizip 30 dk pişirin.
- Ilıdığında üzerine pudra şekeri serpin.
Yapım aşamaları |
Yorumlar
Yorum Gönder