Güveçte Enginar

Güveçte Enginar

Malzemeler ( 3 kişilik)

  • 3 adet enginar
  • 3 adet tavuk pirzola yağı ve kemiği alınmış kuşbaşı doğranmış.
  • 1 küçük soğan
  • 1 büyük kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye (pişmiş)
  • 4-5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • Maydonoz 3 yk kadar ( tek seferde ince kıyılmış üzerinden geçip defalarca kıymayın sulanmasın)
  • Tuz
  • 75 gr kaşar peyniri rendesi
Beşemel sos için; 
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlıkaşığı tereyağı
  • Tuz ve az karabiber veya beyaz biber
Yapılışı
  • Enginarları limonlu suda haşlayın. Ilıdıktan sonra güveçlerin içine benim yapmış olduğum gibi bölerek koyun.
  • Tavukları yapışmaz döküm, seramik yada teflon tavada  tavayı iyice ısıttıktan sonra hiç yağ koymadan kavurun.
  • Soğanları ay şeklinde doğrayın kırmızı biberi küp doğrayın , sarımsağıda ince kıyın ve aynı anda ilave edin soğanların rengi iyice sararana kadar kavurun bezelyeyi ve tuzu ekleyin ateşin altını kapatın.
  • Güveç kaplarına enginarların üzerine eşit miktarda paylaştırın. Maydonozun yarısını bu aşamada üzerlerine biraz ilave ediyoruz. Birer yk su ekliyoruz.
  • Beşemeli yapın. Yağı eritip un ile bir kaç dk kavurup soğuk süt ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp tuzunu ve biberini ekleyip güveç kaplarına eşit miktarda paylaştırın.
  • Üzerlerine kaşar peynirini koyup güveç kapaklarını kapatıp 230 C de (önceden ısıtılmış) fırında üzerleri kızarana kadar bekletiyoruz. (ortalama 35 dk) Benin kullandığım kaplarda kapak açmama gerek kalmadı açmadan kızardılar ama siz de kızarmazsa üzerlerini açıp kızartın.
  • Fırından çıkardıktan sonra kapakları açıp maydonoz ilave edin. Tekrar kapakları kapatıp 15 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hazırlık Aşaması



Son Aşamalar

Yorumlar