Güveçte Enginar |
Malzemeler ( 3 kişilik)
- 3 adet enginar
- 3 adet tavuk pirzola yağı ve kemiği alınmış kuşbaşı doğranmış.
- 1 küçük soğan
- 1 büyük kırmızı biber
- 1 su bardağı bezelye (pişmiş)
- 4-5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- Maydonoz 3 yk kadar ( tek seferde ince kıyılmış üzerinden geçip defalarca kıymayın sulanmasın)
- Tuz
- 75 gr kaşar peyniri rendesi
Beşemel sos için;
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 bardak süt
- 1 tatlıkaşığı tereyağı
- Tuz ve az karabiber veya beyaz biber
Yapılışı
- Enginarları limonlu suda haşlayın. Ilıdıktan sonra güveçlerin içine benim yapmış olduğum gibi bölerek koyun.
- Tavukları yapışmaz döküm, seramik yada teflon tavada tavayı iyice ısıttıktan sonra hiç yağ koymadan kavurun.
- Soğanları ay şeklinde doğrayın kırmızı biberi küp doğrayın , sarımsağıda ince kıyın ve aynı anda ilave edin soğanların rengi iyice sararana kadar kavurun bezelyeyi ve tuzu ekleyin ateşin altını kapatın.
- Güveç kaplarına enginarların üzerine eşit miktarda paylaştırın. Maydonozun yarısını bu aşamada üzerlerine biraz ilave ediyoruz. Birer yk su ekliyoruz.
- Beşemeli yapın. Yağı eritip un ile bir kaç dk kavurup soğuk süt ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp tuzunu ve biberini ekleyip güveç kaplarına eşit miktarda paylaştırın.
- Üzerlerine kaşar peynirini koyup güveç kapaklarını kapatıp 230 C de (önceden ısıtılmış) fırında üzerleri kızarana kadar bekletiyoruz. (ortalama 35 dk) Benin kullandığım kaplarda kapak açmama gerek kalmadı açmadan kızardılar ama siz de kızarmazsa üzerlerini açıp kızartın.
- Fırından çıkardıktan sonra kapakları açıp maydonoz ilave edin. Tekrar kapakları kapatıp 15 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hazırlık Aşaması |
Yorumlar
Yorum Gönder