- 1 sb su
- 2 sb süt
- 1 sb sıvıyağ
- 1 yk silme tuz
- 3 yk silme şeker
- 1 paket maya (42 gr)
- Aldığı kadar un (850 gr un kullandım)
İçi İçin;
- Haşhaş ve ceviz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yk süt
- 1çk pekmez
Yapılışı
- Unu eleyin. Yarısını derin bir yoğurma kabına alın.
- Sütü ve suyu bir tencereye alın ılık olana kadar ısıtın. ( parmak ile kontrol edin 45C den fazla ısınmamalı)
- Mayayı, şekeri ve tuzu ekleyin maya eriyinceye kadar karıştırın. Sıvıyağı da ekleyip karıştırın.
- Sıvı mayalı karışımı unun üzerine dökün ve yoğurun cıvık haldeyken tamamen iyice karıştırın.
- Kalan unu da yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamur daha un isteyecektir ama olabildiğince un ilave etmekten kaçının ve hemen hamuru toparlayıp altına un serpip mayalandırmak için bırakın.
- Mayalanınca da 10 parçaya bölün ve tekrar bezeleri yuvarlayın. Un serili bir tepsiye dizin.
- 10 dk dinlendirin ve 1 kaşık un ile her bir bezeyi açıp (merdane kullandım) resimde de göstermiş olduğum gibi açıp içine haşhaşı ve ceviz koyun. Tek yön sarın ve tepsinize yerleştirin.
- Mayalandırın. Kesin ve yumurta sarısını sürüp 185 C derecede 50-55 dk pişirin.
- 40 dk altlı üstlü pişirdim son 15 dk sadece altan ısı vererek pişirdim.
- Tepsiyi sıvıyağ ile yağladım.
Yorumlar
Yorum Gönder