Havuçlu Muffin |
Kuru malzemeler
- 430gr un
- 10 gr tarçın
- 2 gr tuz
- 5 gr kabartma tozu
- 100 gr dövülmüş ceviz (ince kıyılmış bıçakla kıyabilirsiniz fazla toz yapmayın)
- 3 gr karbonat
Yaş Malzemeler
- 3 yumurta ((160 gr)
- 250 gr şeker
- 400 gr rende havuç
- 120 gr sıvıyağ
- 235 gr ayran
- 50 gr kuru üzüm
Kremanın malzemeleri
- 100 gr labne
- 100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış olsun)
- 100 gr pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Kremanın yapılışı
- Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Labneyi ve tarçını ekleyip tekrar çırpın.
- Soğumuş muffinlerin üzerine ister sıkma torbasıyla isterseniz de kaşık ile koyarak dolapta 15 dk donması için bekletip servis yapabilirsiniz.
Yapılışı
- Kuru malzemeler geniş bir kaba, ölçülerine uygun olarak konur. Karıştırılır.
- Yumurta ve şeker 5 dk çırpılır. İlk önce sıvıyağ eklenip düşük devirde 1 dk kadar çırpılır. Ayran eklenir çırpılır. En son mikser çıkarılır. Havuç rendesi eklenir tahta kaşık veya slikon kaşık ile karıştırılır.
- Unun ilk önce yarısı eklenir alttan üste gelecek şekilde karıştırılır.
- Sonra kalan tüm un eklenip tekrar alttan üste gelecek şekilde fazla karıştırmadan un kaybolana kadar karıştırılır.
- Muffin kaplarının yarısından biraz fazla doldurulur.
- Tek tek tepsiye koymadan önce tezgaha az yüksekten bırakılarak düzleşmeleri sağlanır.
- 180 C de 30-35 dk kadar pişirilir.
- Doğru sonuç için gramajlara lütfen uyunuz :) Afiyet olsun ...
Unu eklemeden önceki aşama |
Un eklendikten sonraki hali |
Hamuru kaplara koydum |
Fırından çıktıktan sonra |
Son Aşama |
Yorumlar
Yorum Gönder