Havuçlu Muffin

Havuçlu Muffin
Malzemeler

Kuru malzemeler
  • 430gr un
  • 10 gr tarçın
  • 2 gr tuz
  • 5 gr kabartma tozu
  • 100 gr dövülmüş ceviz (ince kıyılmış bıçakla kıyabilirsiniz fazla toz yapmayın)
  • 3 gr karbonat
Yaş Malzemeler
  • 3 yumurta ((160 gr)
  • 250 gr şeker
  • 400 gr rende havuç
  • 120 gr sıvıyağ
  • 235 gr ayran
  • 50 gr kuru üzüm
Kremanın malzemeleri
  • 100 gr labne 
  • 100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış olsun)
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
Kremanın yapılışı
  • Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Labneyi ve tarçını ekleyip tekrar çırpın. 
  • Soğumuş muffinlerin üzerine ister sıkma torbasıyla isterseniz de kaşık ile koyarak dolapta 15 dk donması için bekletip servis yapabilirsiniz.
Yapılışı
  • Kuru malzemeler geniş bir kaba, ölçülerine uygun olarak konur. Karıştırılır.
  • Yumurta ve şeker 5 dk çırpılır. İlk önce sıvıyağ eklenip düşük devirde 1 dk kadar çırpılır. Ayran eklenir çırpılır. En son mikser çıkarılır. Havuç rendesi eklenir tahta kaşık veya slikon kaşık ile karıştırılır.
  • Unun ilk önce yarısı eklenir alttan üste gelecek şekilde karıştırılır.
  • Sonra kalan tüm un eklenip tekrar alttan üste gelecek şekilde fazla karıştırmadan un kaybolana kadar karıştırılır.
  • Muffin kaplarının yarısından biraz fazla doldurulur.
  • Tek tek tepsiye koymadan önce tezgaha az yüksekten bırakılarak düzleşmeleri sağlanır.
  • 180 C de 30-35 dk kadar pişirilir.
  • Doğru sonuç için gramajlara lütfen uyunuz :) Afiyet olsun ... 



Unu eklemeden önceki aşama
Un eklendikten sonraki hali




Hamuru kaplara koydum
Fırından çıktıktan sonra








Son Aşama

Yorumlar