- 2 yumurta
- 250 ml pekmez
- 350gr tam buğday unu
- 20 gr kabartma tozu
- 150 ml ayçiçek yağı
- 100 ml yarım yağlı süt
- 100 gr kurutulmuş yaban mersini
- 1 paket vanilya
- Kırık ceviz (üzeri için)
Yapılışı
- Yaban mersinlerini ikiye veya üçe bölüp biraz daha küçültüp kaseye koyup üzerine geçecek kadar ılık su ilave ediyoruz. 15 dk bekletip ince tel süzgeçten süzülmesi için bekletiyoruz.
- Fırınımızı ilk olarak 180 C ye ayarlıyoruz.
- Yumurta, pekmez ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.
- Ayçiçek yağını ve sütü ekliyoruz.
- Tam buğday unu ve kabartma tozunu da ekleyip düşük devirde un kaybolana kadar karıştırıyoruz.
- Mikserle işiniz bitti. Yaban mersinlerini de ekleyip tahta kaşık veya silikon kaşıkla bir kaç alttan üste getirme yöntemi ile karıştırıp, muffin kaplarımıza eşit miktarda paylaştırıyoruz. Üzerlerine ceviz serpiyoruz.
- 30 dk pişiriyoruz. Siz gene de kürdan ila pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Not : 12 adet muffin çıkıyor.
Pişmemiş ve pişmiş hali
Yorumlar
Yorum Gönder