Pekmezli ve Yaban Mersinli Muffin

Pekmezli ve Yaban Mersinli Muffin
Bu tarifte şeker yok ... ! Ama şeker yok diye de aman çok yemeyin. Pekmez kullanarak tatlandırdığım bu muffinler diğer muffinlere göre daha sağlıklı ve beyaz un değil tam buğday unu kullandım. Çokta lezzetli oldular. Pekmezin ağızda bıraktığı o güzel lezzeti anlatmama kelimeler yetmez :) Deneyin görün derim.
Ben denedim ve beğendim. Yorumlarınızı bekliyorum.
Mehtap Cheff 
Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 250 ml pekmez
  • 350gr tam buğday unu
  • 20 gr kabartma tozu
  • 150 ml ayçiçek yağı
  • 100 ml yarım yağlı süt
  • 100 gr kurutulmuş yaban mersini
  • 1 paket vanilya
  • Kırık ceviz (üzeri için)
Yapılışı
  • Yaban mersinlerini ikiye veya üçe bölüp biraz daha küçültüp kaseye koyup üzerine geçecek kadar ılık su ilave ediyoruz. 15 dk bekletip ince tel süzgeçten süzülmesi için bekletiyoruz.
  • Fırınımızı ilk olarak 180 C ye ayarlıyoruz.
  • Yumurta, pekmez ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.
  • Ayçiçek yağını ve sütü ekliyoruz.
  • Tam buğday unu ve kabartma tozunu da ekleyip düşük devirde un kaybolana kadar karıştırıyoruz.
  • Mikserle işiniz bitti. Yaban mersinlerini de ekleyip tahta kaşık veya silikon kaşıkla bir kaç alttan üste getirme yöntemi ile karıştırıp, muffin kaplarımıza eşit miktarda paylaştırıyoruz. Üzerlerine ceviz serpiyoruz.
  • 30 dk pişiriyoruz. Siz gene de kürdan ila pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Not : 12 adet muffin çıkıyor.
    Pişmemiş ve pişmiş hali

Yorumlar