 |
Tavuklu ve Sebzeli ENGİNAR
Canım arkadaşım Gizem beni yemeğe çağırmıştı bana size tarifini yazdığım bu yemeği yapmış yerken çok keyif almıştım.
Tadı damağımda kaldı desem yeri tekrardan ellerine sağlık diyorum :)
Bende bu enfes lezzeti yapıp sizlerle de paylaşmak istedim.
Enginarı çok severim bu yemeğin içinde de enginar var çok faydalı bir sebze kolorside oldukça düşük karbonhidrat , vitamin, protein ve minarel deposu.
Ayrıca enginar karaciğeri koruyup düzenli çalışmasına da katkı sağlarmış ve daha bir çok faydası var ama burada yazdığım bir kaç bilgi bile aslında vücudumuz ve sağlığımız için enginarın ne kadar önemli olduğunu anlamamız için yeterli olsa gerek. Yapmış olduğum bu yemek sebze açısından da zengin bir yemek seveceğinizi düşünüyorum. Şimdiden afiyet olsun ^_^ |
Malzemeler
- 500gr tavuk göğüs
- 1/2 kg ıspanak
- 350 gr mantar
- 3 adet enginar
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 6 diş sarımsak
- 6-7 adet ceviz
- 5 yk sıvıyağ
- 200 gr rende kaşar rendesi
- Tuz
- Karabiber
Beşemel Sos İçin Malzemeler
- 3 su bardağı (600 ml) süt
- 1 yk tepeleme un
- 25 gr tereyağı
Yapılışı
- İlk önce enginar haşlanır. ( Tencereye enginarların üzerine geçecek kadar su ekleyin ve 1 yk da limon suyu ekleyin)
- Wok tavası kullandım. Tavanın içine sıvıyağı koyup kızdırın ve minik küp doğranmış tavukları ekleyin.
- Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Soğanları da yemeklik doğrayıp tavukların üzerine ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Önceden yıkayıp 4 e bölüp limonlu suda beklettiğiniz mantarların suyunu süzüp ilave edin.
- Tuzu ve sarımsağı (sarımsağı temizledikten sonra ince ve yuvarlak şekilde kesin) bu aşamada ilave edin.
- Mantarlar suyunu salıp çekmesine yakın önceden çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz ve küp şekilde doğramış olduğunuz kabakları ekleyin (çekirdek çıkarma aşamasını resimde gösterdim kabağın kenar kısımlarını bir parmak kalınlığında 4 tarafından da kesin ortasındaki çekirdeği kullanmayın)
- Çok fazla karıştırmayın.
- Kabakların piştiğini gördüğünüz de önceden yıkayıp kurutucudan geçirdiğiniz ıspanakları serçe parmağı kalınlığında kesip tüm malzemenin üzerine ekleyin. Haşlamış ve küp olarak doğradığınız enginarıda ilave edin. Karabiberi ve cevizi de ekleyin (çevizi ufalamadan iri parçalar halince içine atınız)
- Sadece 2 dk kadar ıspanaklar ölene kadar bir kaç kez alt üst gelecek şekilde kavurun ateşin altını kapatın.
- Hazırladığınız harcı borcama koyun.
Beşemel Sosun Yapılışı
- Tereyağını çelik tencerede eritin. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar 2-3 dk kadar kavurun. Sütü dolaptan soğuk ilave edin ( tek hamlede ilave edin bir kabın içine 3 bardak sütü koyun) . Çırpma teli ile kaynayana kadar pişirin.
- Normal beşemele göre daha sıvı bir beşemel sos elde edeceksiniz. Sıvı kaldığını düşünmeyin bu yemekte istediğimiz beşemel sos kıvamı budur.
- Borcamdaki harcın üzerine kaşık ile tüm harcın üzerine gelecek şekilde yavaş yavaş dökün.
- Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine dökün.
- Folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 250 C 25 dk pişirin.
- Sonra üzerini açıp dereceyi 200 C ye düşürüp üzerini kızartana kadar fırında bekletin.
- Fırından çıkartıp üzerine tekrar folya kapatıp 15 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 |
HAZIRLIK AŞAMALARI |
 |
SON AŞAMALARINDAN GÖRÜNTÜLER |
Yorumlar
Yorum Gönder