Tuzlu El İşi Kurupasta |
- 500 gr un
- 300 gr alba yağ yoksa margarin kullanabilirsiniz (oda sıcaklığında)
- 15 gr tuz
- 5gr şeker
- 2 yumurta
- Su YOK
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı ( hamurun içine koyduğunuz yumurtaların sarılarını ayırıp kesinlikle kullanmayınız)
- İsteğe göre susam, haşhaş veya çörekotu
Yapılışı
- Tüm malzemeler yoğrulur.
- El işi yapılır veya merdane ile açılıp kalıp ile de kesilebilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- El işi yapıldıysa kurabiyelerin üzerine tekrar yağlı kağıt serilip el ile hafif bastırılır.
- Yumurta sarısının içine pekmez ilave edilip sürülür 5 dk kadar sonra bir kat daha sürülür.
- Haşhaş , çörekotu veya susam isteğe göre serpilir.
- 180 C de üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. (5 dk ısıtılmış fırında)
- Not : İçinde kabartma tozu veya maya olmadığı için kabarma fazla olmayacaktır bu yüzden birbirine yakın dizebilirsiniz.
Hamurun yoğrulma aşaması |
Şekil verme ve yumurta sarısı sürme aşaması |
Yorumlar
Yorum Gönder