Tuzlu El İşi Kurapasta

Tuzlu El İşi Kurupasta

Malzemeler
  • 500 gr un
  • 300 gr alba yağ yoksa margarin kullanabilirsiniz (oda sıcaklığında)
  • 15 gr tuz
  • 5gr şeker
  • 2 yumurta
  • Su YOK 
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı ( hamurun içine koyduğunuz yumurtaların sarılarını ayırıp kesinlikle kullanmayınız)
  • İsteğe göre susam, haşhaş veya çörekotu
Yapılışı
  • Tüm malzemeler yoğrulur.
  • El işi yapılır veya merdane ile açılıp kalıp ile de kesilebilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • El işi yapıldıysa kurabiyelerin üzerine tekrar yağlı kağıt serilip el ile hafif bastırılır.
  • Yumurta sarısının içine pekmez ilave edilip sürülür 5 dk kadar sonra bir kat daha sürülür.
  • Haşhaş , çörekotu veya susam isteğe göre serpilir.
  • 180 C de üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. (5 dk ısıtılmış fırında)
  • Not : İçinde kabartma tozu veya maya olmadığı için kabarma fazla olmayacaktır bu yüzden birbirine yakın dizebilirsiniz. 

Hamurun yoğrulma aşaması

Şekil verme ve yumurta sarısı sürme aşaması

Yorumlar