Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Kerevizin faydaları
Stresten karaciğere, tansiyondan idrar yollarındaki problemlere kadar bir çok soruna iyi gelen mucizevi bitki.
Kerevizde, Protein, fosfor, demir, potasyum, A Vitamini, C vitamini, E Vitamini, kalsiyum bulunuyor. Tam anlamıyla birvitamin deposu olan kerevizin kalorisi çok düşük. Diyet yapanların rahatlıkla tüketebileceği Kereviz Suyu tansiyonu düşürmeye de yardımcı. Sinirleri yatıştırıcı etkisi var, aşırı sinirlilik haline çok iyi geliyor.
Suyunu içerek, vücudun kaybettiği suyu geri alıp, vücudunuzun yenilenmesine yardımcı olabilirsiniz. İdrar söktürüyor, idrar yollarını ve kanı temizliyor. Karaciğerde bulunan şişliği giderip, temizliyor. Böbrek kumu ve taşlarının dökülmesine yardımcı oluyor. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizma gibi hastalıklara iyi gelir. 
Malzemeler

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 2 adet ayva
  • 1 orta boy soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 limon suyu
Yapılışı
  • Kerevizlerin kararmaması için ilk önce geniş bir kaba su doldurulup içine limon suyu konur.
  • Kerevizlerin kabukları soyulup ortadan ikiye kesilip D şeklinde doğranır.
  • Aynı şekilde ayvalarda kabukları soyulup ikiye bölünüp orta kısmı ( çekirdekleri )çıkarıldıktan sonra kereviz gibi kesilip limonlu suyun içine bırakılır.
  • Karnıyarık tenceresinde soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağı ile kavrulur.
  • Kerevizler tencerenin tabanına soğanların üzerine dizilir. (resimde gösterdim) 
  • Kerevizlerin üzerine de ayvalar dizilir. 
  • Kerevizin yeşil kısımlarını ben görüntü olması açısından kullandım ve ince kıyıp ayvaların üzerine serptim.
  • Tuz ve şeker atılır.
  • Portakal suyu eklenir.
  • Bir kasede unun içine yavaş yavaş suyu (1,5 su bardağı) ekleyerek unu topaç yapmadan açınız ( bu işlemi önceden yapınız)
  • Portakal suyundan sonra unlu suyu ekleyiniz.
  • Orta ateşten biraz daha kısık ateşte kerevizlere kürdan girene kadar pişiriniz.
  • Ilıdıktan sonra servis tabağına dikkatli bir şekilde alıp tencerede kalan kıvamlı suyu üzerine gezdiriniz. 
  • Afiyet olsun. 


Limonlu suda bekleyen ayva ve kereviz
Kerevizleri soğanların üzerine dizdim

Kerevizlerin üzerine ayvaları dizdim


Son aşama portal suyu, su , kereviz yaprakları kondu
ve pişmek için hazır. (kapak kapalı pişirin)

Yorumlar