ANNE KURABİYESİ

ANNE KURABİYESİ

Kurabiye denince aklıma ilk gelen şey Anne Kurabiyesi...
Neden mi ?
Annemin küçükken ablamla bana yapmış olduğu bu kurabiyenin
yeri her zaman ben de çok farklı olmuştur.
Ne kektir ne kurabiye :) Ama bir başkadır kokusu tadı...
Sağlıklıdır bir kere içinde katı yağ yoktur.
Bundandır ki trans yağ kesinlikle içermez.
Yanında da sıcak süt olunca mükemmel bir lezzettir.
Anne eli değince de bir başkadır :)
Siz de deneyin ki ne anlatmak istediğimi daha iyi anlayın.
Şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Mehtap Chef ^_^ 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 sb toz şeker
  • 1 sb yoğurt
  • 1 sb sıvıyağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1pk vanilya
  • 1 çk silme karbonat
  • 5-6 sb un
Üzeri İçin
  • Toz şeker
Yapılışı
  • Yumurta ve toz şekeri krema kıvamı gelene kadar çırpın.
  • Sıvıyağı da ekleyip düşük devirde yağ ile şekerli yumurta karışımı tamamen karışına kadar karıştırın.
  • Yoğurdu da ekleyip 1 dk daha düşük devirde karıştırın.
  • 3 sb un kabartma tozu, vanilya ve karbonatıda ekledikten sonra düşük devirde karışırın. 
  • Mikseri bu aşamdan sonra çıkartıp unu yavaş yavaş ekleyip el ile yoğurun.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. 
  • Hamuru 15 dk dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine çay kaşığının ucu ile azar şeker serpin.( hamuru avcunuzun içinde iyice yuvarlayıp olabildiğince pürüzsüz bir şekil vermeye çalışın)
  • 180 C deönceden ısıtmış olduğunuz fırında 30- 35 dk pişirin
  • 30 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.
Yapım Aşamaları


Fırına girmeden önceki ve fırından çıktıktan sonraki hali

Yorumlar