Damla Çikolatalı Muffin |
- 400 gr un
- 2 yumurta
- 150 gr şeker
- 60 gr bal
- 150 gr damla çikolata
- 150 gr eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı
- 150 ml ayran
- 90 ml çiğ krema
- 90 ml süt
- 7gr kabartma tozu
- 3 gr karbonat
Yapılışı
- Şeker, bal ve yumurtayı 2-3 dk mikserle çırpın.
- Ayran, süt, krema, erimiş tereyağını ayrı bir kapta birleştirip yumurtalı karışımın içine ekleyin.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonatı sıvı karışıma ilave edin. Un kaybolana kadar düşük devirde karıştırın.
- Mikseri çıkartıp damla çikolataların yarısından biraz fazlasını ekleyip silikon veya ağaç kaşık yardımı ile karıştırın.
- Hamuru eşit miktarda muffin kaplarına paylaştırıp, kalan damla çikolatalarını üzerlerine serpiştirin.
- 180 C de önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun:)
- 24 adet muffin için (küçük boy)
Muffin kaplarına doldurulmuş |
Sıkma torbasına doldurup muffin kaplarına sıktım |
Yorumlar
Yorum Gönder