Malzemeler (4 kişilik)
- 2 adet levrek (600-800 gr)
- 500 gr mantar (minik)
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet köy biberi
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 4-5 diş sarımsak
- 25 gr fesleğen (1 paket)
- Tuz , karabiber
Üzeri için
- Kaşar peyniri rendesi ve parmesan
Yapılışı
- İlk olarak tavaya 4 yk zeytinyağı konulup kızınca mantarlar (yıkanıp süzülüp) eklenir.
- Ardından soğan ilk olarak ikiye bölünür, sonra yarım ay şeklinde kalan parça ortadan ikiye kesilip ince bir şekilde kıyılır.Mantarlar suyunu çekince eklenir karamelize olana kadar pişirilir.
- Julyen doğranmış biberler eklenir. 3-4 dk yüksek ateşte kavrulur.
- Kabukları soyulmuş domates eklenir.( iri küp şeklinde) 3 dk daha kavrulur.
- Sarımsaklar da ilave edilir (ince kıyılmış)
- Tuz karabiber isteğe göre eklenip ocağın altı kapatılır.
- Fesleğen yaprakları da ince tek seferde kıyılıp mantara eklenir. Bir kaç defa karıştırılır kenara alınır.
- Fırın 250 C ye ayarlanır.
- Kiremitler tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan mantarlı karışım 4 kiremitte eşit miktarda paylaştırılır.
- Kemiksiz filetosu çıkartılmış olan levrek kızgın tavada mühürlenir.
- Her kiremitte birer levrek parçası konur( deri üste kalacak şekilde)
- Üzerlerine 1 tatlı kaşığı tereyağı konup,
- Tepsiye folyo kapatılıp iyice ısınmış olan fırına yerleştirilip kaynayamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
- Kaynama duyulduktan 10 dk sonra fırından çıkartılır.
- Üzerinden folyo alınır kaşar peyniri ile karıştırılmış olan parmesan peyniri balığın üzerini kaplayacak şekilde konur.
- Tekrar fırına verilip üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.
- Üzeri kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Mantarlı Harçtan Görüntü |
Yorumlar
Yorum Gönder