Kiremitte LEVREK


Kiremitte LEVREK

Uzun zamandır ara vermiş olduğum yemek tariflerime bugün itibari ile tekrar başlamış
bulunmaktayım inşallah bir daha bu kadar uzun ara vermek zorunda kalmam.
Tarif bekleyen arkadaşlarımı, takip eden tüm güzel insanları sevgiyle selamlıyorum iyi ki varsınız :)
Mehtap Chef...


Malzemeler (4 kişilik)

  • 2 adet levrek (600-800 gr)
  • 500 gr mantar (minik)
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet köy biberi
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 25 gr fesleğen (1 paket)
  • Tuz , karabiber

Üzeri için
  • Kaşar peyniri rendesi ve parmesan
Yapılışı
  • İlk olarak tavaya 4 yk zeytinyağı konulup kızınca mantarlar (yıkanıp süzülüp) eklenir.
  • Ardından soğan ilk olarak ikiye bölünür, sonra yarım ay şeklinde kalan parça ortadan ikiye kesilip ince bir şekilde kıyılır.Mantarlar suyunu çekince eklenir karamelize olana kadar pişirilir.
  • Julyen doğranmış biberler eklenir. 3-4 dk yüksek ateşte kavrulur.
  • Kabukları soyulmuş domates eklenir.( iri küp şeklinde) 3 dk daha kavrulur.
  • Sarımsaklar da ilave edilir (ince kıyılmış)
  • Tuz karabiber isteğe göre eklenip ocağın altı kapatılır. 
  • Fesleğen yaprakları da ince tek seferde kıyılıp mantara eklenir. Bir kaç defa karıştırılır kenara alınır.
  • Fırın 250 C ye ayarlanır.
  • Kiremitler tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan mantarlı karışım 4 kiremitte eşit miktarda paylaştırılır.
  • Kemiksiz filetosu çıkartılmış olan levrek kızgın  tavada mühürlenir. 
  • Her kiremitte birer levrek parçası konur( deri üste kalacak şekilde)
  • Üzerlerine 1 tatlı kaşığı tereyağı konup,
  • Tepsiye folyo kapatılıp iyice ısınmış olan fırına yerleştirilip kaynayamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
  • Kaynama duyulduktan 10 dk sonra fırından çıkartılır.
  • Üzerinden folyo alınır kaşar peyniri ile karıştırılmış olan parmesan peyniri balığın üzerini kaplayacak şekilde konur.
  • Tekrar fırına verilip üzeri kızarıncaya kadar bekletilir. 
  • Üzeri kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)


Mantarlı Harçtan Görüntü

Yorumlar