Domates Soslu Patlıcan Konservesi

Domates Soslu Patlıcan Konservesi
Kış bitmeden hazırlıklarınızı tamamlayın :)
Malzemeler

  • 10 kg domates
  • 6 kg patlıcan
  • 1,5 kg köy biberi
  • 1 demet maydanoz
  • 2 baş sarımsak 
  • 7 yk Tuz 
  • 3 yk şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Ayrıca kızartma yapmak için sıvıyağ.
Yapılışı
  • İlk olarak patlıcanları pijamalı doğrayıp ilk olarak boydan ikiye sonra ikiye ayrılan parçaları tekrardan uzunlamasına kesip çok fazla küçük olmayacak şekilde 1,5 cm kadar doğrayın.
  • Tüm patlıcanları bir kaba doğradıktan sonra bolca tuz döküp 30 dk bekletin. 
  • Bol su ile yıkayıp ilk olarak süzgece süzüldükten sonra tamamen kuruması için havlu kağıt üzerine yayın.
  • Biberlerin de çekirdeklerini çıkartıp aynı şekilde çok ufak olmayacak şekilde kesin.
  • Domatesi kabuklarını soymadan robottan geçirin. Domates suyu haline gelecektir.
  • Bir tencereye tüm domatesleri robottan çekip içine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyip kaynayana kadar kapak kapalı kaynamaya başladıktan sonra da kapak açık olarak ince kıyılmış sarmısakları da ekleyerek tamamen suyunu çekene kadar pişirin.
  • Patlıcanları kızartın. 
  • Biberleri de kızartın.
  • Domates sosunun içine ince kıyılmış ( tek seferde ) maydanozu ekleyin. 
  • Kızartmış olduğunuz biberi, patlıcanı da ilave edip tuzunu ve şekerini de ekleyip bir kaç taşım ağır ateşte çok fazla karıştırmadan sosla da pişirin. (15 dk yı geçmesin) 
  • Kavanozlara sıcak sıcak doldurup kapakları sıkıca kapatıp ters bir şekilde dizin ve kalınca bir örtüyle sarın. Soğuyana kadar açmayın.
  • Soğuduktan sonra kapaklar içine çektiyse işlem tamamdır.


Yorumlar