Domates Soslu Patlıcan Konservesi Kış bitmeden hazırlıklarınızı tamamlayın :) |
- 10 kg domates
- 6 kg patlıcan
- 1,5 kg köy biberi
- 1 demet maydanoz
- 2 baş sarımsak
- 7 yk Tuz
- 3 yk şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Ayrıca kızartma yapmak için sıvıyağ.
Yapılışı
- İlk olarak patlıcanları pijamalı doğrayıp ilk olarak boydan ikiye sonra ikiye ayrılan parçaları tekrardan uzunlamasına kesip çok fazla küçük olmayacak şekilde 1,5 cm kadar doğrayın.
- Tüm patlıcanları bir kaba doğradıktan sonra bolca tuz döküp 30 dk bekletin.
- Bol su ile yıkayıp ilk olarak süzgece süzüldükten sonra tamamen kuruması için havlu kağıt üzerine yayın.
- Biberlerin de çekirdeklerini çıkartıp aynı şekilde çok ufak olmayacak şekilde kesin.
- Domatesi kabuklarını soymadan robottan geçirin. Domates suyu haline gelecektir.
- Bir tencereye tüm domatesleri robottan çekip içine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyip kaynayana kadar kapak kapalı kaynamaya başladıktan sonra da kapak açık olarak ince kıyılmış sarmısakları da ekleyerek tamamen suyunu çekene kadar pişirin.
- Patlıcanları kızartın.
- Biberleri de kızartın.
- Domates sosunun içine ince kıyılmış ( tek seferde ) maydanozu ekleyin.
- Kızartmış olduğunuz biberi, patlıcanı da ilave edip tuzunu ve şekerini de ekleyip bir kaç taşım ağır ateşte çok fazla karıştırmadan sosla da pişirin. (15 dk yı geçmesin)
- Kavanozlara sıcak sıcak doldurup kapakları sıkıca kapatıp ters bir şekilde dizin ve kalınca bir örtüyle sarın. Soğuyana kadar açmayın.
- Soğuduktan sonra kapaklar içine çektiyse işlem tamamdır.
Yorumlar
Yorum Gönder