İRMİK HELVASI

İrmik Helvası

Malzemeler
  • 100 gr tereyağı
  • 1,5 su bardağı + 1yk irmik
  • 1,5 su bardağı süt (soğuk)
  • 1 bardak şeker + 2 yk şeker 
  • 1 paket vailya
Yapılışı
  • İrmik ve tereyağını yapışmaz bir tencereye koyup olabildiğince kısık ateşte 35-40 dk kadar kavurun.
  • Ayrı bir kapta süt , şeker ( 1 bardak şeker) ve vanilyayı da ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
  • İrmik kavrulunca sütü ilave edip bir süre karıştırın kapağını kapatıp kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmayın. 
  • Kaynamaya başlayınca 2 yk şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin ve koyulaşınca tencerenin altını ve kapağını kapatıp 30 dk dinlendirin. 
  • Dinlendikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz. 
  • Afiyet olsun :)
Yapılış aşamaları...



Yapılış aşamaşarı....

Yorumlar