Ana içeriğe atla
 |
İrmik Helvası |
Malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 1,5 su bardağı + 1yk irmik
- 1,5 su bardağı süt (soğuk)
- 1 bardak şeker + 2 yk şeker
- 1 paket vailya
Yapılışı
- İrmik ve tereyağını yapışmaz bir tencereye koyup olabildiğince kısık ateşte 35-40 dk kadar kavurun.
- Ayrı bir kapta süt , şeker ( 1 bardak şeker) ve vanilyayı da ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
- İrmik kavrulunca sütü ilave edip bir süre karıştırın kapağını kapatıp kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmayın.
- Kaynamaya başlayınca 2 yk şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin ve koyulaşınca tencerenin altını ve kapağını kapatıp 30 dk dinlendirin.
- Dinlendikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun :)
 |
Yapılış aşamaları... |
 |
Yapılış aşamaşarı.... |
Yorumlar
Yorum Gönder