Fırın Sütlaç Daha önce böyle leziz Fırın Sütlaç yediniz mi ? :) Mehtap Chef |
Malzemeler
- 1 litre süt
- 200 gr şeker
- 40 gr pirinç
- 45 gr mısır nişastası
- 1,5 su bardağı su (pirinci kabartmak için)
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Pirinci yıkayıp normal derinlikteki bir tencereye koyup üzerine de suyu ekleyip kısık ateşte arada bir karıştırıp suyunu tamamen çekene kadar kabarıp pişmesini sağlayın.
- Bir kasede bir bardaktan az süt ile nişastayı açın kalan sütü de pirincin üstüne ilave edin.
- Kaynamaya tam başlamadan nişastayı ilave edin yavaşça ve devamlı karıştırın.
- Koyulaşmaya başlayacaktır ve kaynamaya başladığında kısık ateşteyken şekeri ve vanilyayı ilave edin.
- Şeker eridiği zaman ateşin altını kapatın.
- Kaselere doldurun.
- Üzerlerinin kabuk tutmasını sağlayın. (10dk kadar)
- 250 C de önceden 20 dk ısıtılmış fırına fırın tepsisinin içine koyup yerleştirin.
- Tepsi fırındayken kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun.
- Fırının kapağını kapatın.
- Üzerleri kızarana kadar bekletin.
- Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder