SUPANGLE

Supangle 

MALZEMELER

  • 1 litre süt 
  • 250 gr şeker
  • 40 gr un
  • 40 gr buğday nişastası
  • 40 gr kakao
  • 50 gr tereyağ
  • 80 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
  • Tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeler bir tencereye alınıp tel yardımı ile devamlı karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynamaya başlayınca ateşin altı iyice kısılı 3-4 dk daha pişirilir.
  • Ateşin altı kapatılıp tereyağı ve çikolata eklenip eriyene kadar devamlı karıştırılır.
  • Tencere supangenin soğuması için ocağın üzerinden alınır.
  • Soğurken devamlı tel ile karıştırın.
  • Üzerinin kabuk bağlamasına izin vermeyin.
  • Bu işlemi tamamen soğuyana kadar yapın. Eğer tamamen soğumazsa dolaba koyduğunuzda üzeri tekrar kabuk bağlar. Eğer tamamen soğuduğunda çok koyu gelirse gözünüze 4-5 yk kadar su ilave edip tekrar karıştırın. 
  • Dolapta dinlendirpi soğuk servis yapın . 
  • Afiyet olsun 

Yorumlar