![]() |
Supangle |
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 250 gr şeker
- 40 gr un
- 40 gr buğday nişastası
- 40 gr kakao
- 50 gr tereyağ
- 80 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
- Tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeler bir tencereye alınıp tel yardımı ile devamlı karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca ateşin altı iyice kısılı 3-4 dk daha pişirilir.
- Ateşin altı kapatılıp tereyağı ve çikolata eklenip eriyene kadar devamlı karıştırılır.
- Tencere supangenin soğuması için ocağın üzerinden alınır.
- Soğurken devamlı tel ile karıştırın.
- Üzerinin kabuk bağlamasına izin vermeyin.
- Bu işlemi tamamen soğuyana kadar yapın. Eğer tamamen soğumazsa dolaba koyduğunuzda üzeri tekrar kabuk bağlar. Eğer tamamen soğuduğunda çok koyu gelirse gözünüze 4-5 yk kadar su ilave edip tekrar karıştırın.
- Dolapta dinlendirpi soğuk servis yapın .
- Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder